راهنمای خرید لوازم

راهنمای خرید شارژر بیسیم

  • شارژ کردن وسایل دیجیتال همواره از دغدغه‌های تولید کنندگان و مصرف کنندگان این سری از محصولات بوده است. از این رو توسعه دهندگان وسایل دیجیتال همواره به دنبال بهینه کردن روش‌های شارژ بوده‌اند، به گونه‌ای که امروزه شاهد رشد سریع در کیفیت و سرعت انواع شارژرها هستیم. از جدیدترین متدهای شارژ وسایل دیجیتال، شارژ کردن بدون نیاز به کابل است. شارژر بیسیم این روزها از آزمایشگاه‌های تکنولوژی خارج شده و با تولید صنعتی در محصولات برندهای معروف (به ویژه تولید کنندگان تلفن‌های همراه) در حال استفاده است.

    شارژر بیسیم وسیله ای راحت، امن و پر سرعت برای پرکردن باتری‌ها هستند. با حذف سیم از پروسه‌ی شارژ راحتی بیشتری برای افراد ایجاد می‌شود و خطرات احتمالی و نادر استفاده از کابل برق نیز به حداقل می‌رسد.

    شارژر بیسیم چگونه کار می‌کند؟

    صرف نظر از فرآیندهای تکنیکال در کارکرد این فن آوری، شارژر وایرلس از امواج الکترومغناطیس برای انتقال انرژی استفاده می‌کند. آنها امواج انرژی را از سطح شارژ (منبع) به بیرون پرتاب می‌کنند و حالا اگر شما وسیله‌ای دارید که قابلیت جذب این انرژی را دارد قادر خواهید بود بدون استفاده از سیم، عملیات شارژ را انجام دهید.

    استانداردهای شارژر بیسیم

    با رشد سریع استفاده از این نوع شارژ در صنایع، رقابت بر سر کیفیت و سرعت عملکرد آن نیز داغ شده است و مانند سایر فن آوری ها، استانداردهایی بین المللی برای سنجش میزان کارایی و کیفیت آنها پیشنهاد شده است. از معروف‌ترین آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    استاندارد Qi

    Qi فراگیرترین استاندارد در تکنولوژی ساخت شارژر بیسیم است و اکثر شرکت‌های بزرگ مانند سونی، مایکروسافت و سامسونگ از این استاندارد پیروی می‌کنند. در استاندارد Qi قدرت انتقال انرژی نزدیک به ۵ وات است و با قدرت انتقال از طریق کابل برابری می‌کند. تنها نکته‌ی منفی در استفاده از این استاندارد، محدود بودن به فاصله ۴ سانتی متری است و دستگاه موبایل و پایه‌ی شارژ نمی‌توانند در فاصله‌ای دورتر از ۴ سانتی متر قرار گیرند.

    استاندارد Powermat

    Powermat نیز استاندار  شناخته شده‌ای است و چند سالی به عرصه‌ی ساخت شارژرهای القایی وارد شده است مهم‌ترین مزیت Powermat نسبت به Qi استفاده‌ی همزمان چند دستگاه مختلف است. به عبارت دیگر با پایه‌ی شارژی که با استاندارد Powermat استفاده می‌کند می‌توان چند وسیله را به صورت همزمان شارژ کرد. این ویژگی در استاندارد Qi امکان پذیر نیست.

    استاندارد WattUp

    جدیدترین استاندارد موجود در بازار فن آوری شارژ القایی (وایرلس) WattUp است. محدودیت فاصله ۴ سانتی متری در این استاندارد از بین رفته است. پدهای شارژ دارای این استاندارد می‌توانند تا ۴٫۵ متر از موبایل فاصله داشته باشند و این احساس راحتی و آزادی بسیار بیشتری به افراد می‌دهد. انتظار می‌رود در سال‌های نزدیک شارژرهای ساخته شده با این استاندارد بخش بزرگی از بازار این حوزه را به خود اختصاص دهند.

    وسایل موردنیاز برای شارژ بی سیم

    هرقدر شالوده‌ی فناوری شارژ بیسیم پیچیده است و رقابت زیادی در بین استانداردهای مربوط به آن وجود دارد، استفاده و بهره بردن از این فناوری بسیار راحت و ساده است؛ فقط لازم است که استاندارد شارژ بیسیم گوشی‌تان را بدانید، شارژر مختص به آن را بخرید و از این فناوری لذت ببرید.

    گوشی‌های متعددی از استاندارد Qi پشتیبانی می‌کنند که از بین آن‌ها می‌توان به جدیدترین گوشی‌های ال‌جی و سامسونگ و همچنین آیفون‌های جدید اشاره کرد. ضمنا، گوشی ال‌جی G6، گوشی‌های گلکسی سامسونگ چند سال اخیر و چندین گوشی دیگر هم از استاندارد AirFuel پشتیبانی می‌کنند. اگر خیلی مشتاق استفاده از شارژ بیسیم هستید، می‌توانید گجت Powermat Ring را بخرید که به‌عنوان واسطه‌ی بین پد شارژ AirFuel و گوشی عمل می‌کند و با پورتی که دارد شارژ را به گوشی انتقال می‌دهد.

    در مورد شارژ بیسیم، محدودیتی برای خرید وسایل جانبی ندارید، زیرا می‌توانید این وسایل را از انواع و اقسام سازندگان بخرید. این موضوع بدین خاطر است که گجت‌های همراه با پشتیبانی از استاندارد Qi می‌توانند از تمام شارژرهای مربوط به این استاندارد استفاده کنند. همان‌طور که پیش از این گفتیم، در این زمینه به ولتاژ گجت و شارژر توجه کنید که با یکدیگر برابر باشند، زیرا در غیر این صورت این نابرابری موجب کاهش سرعت شارژ می‌شود.

    اپل هم در این زمینه شارژری به نام «ایرپاور» (AirPower) را معرفی کرده که از تکنولوژی Qi بهره می‌برد. این شارژر می‌تواند آیفون‌های ۲۰۱۷، آیپادها (اگر از کیس شارژ مخصوص اپل استفاده شود) و سری سوم اپل واچ را شارژ کند. هنوز دقیقا از جزییات نحوه‌ی ساخت ایرپاور خبر نداریم، ولی می‌دانیم که این شارژر می‌تواند به‌طور هم‌زمان چند گجت اپل را شارژ کند. درهرصورت برای این محصولات اپل هم لازم نیست که حتما شارژر بی سیم ساخت این شرکت را بخرید و می‌توانید گجت‌های جدید اپل مانند آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس و آیفون ۱۰ را با استفاده از هر شارژر مختص به استاندارد Qi شارژ کنید.

    سامسونگ هم پد بی سیم شارژ سریع را عرضه کرده که از استاندارد Qi استفاده می‌کند. با استفاده از این پد سرعت شارژ تا حد زیادی افزایش می‌یابد که البته به همین خاطر هم پد به‌سرعت داغ می‌شود که از طریق یک فن داخلی، سامسونگ موفق شده که دمای آن را در هنگام شارژ پایین نگه دارد. از آنجا که گوشی‌های جدید سامسونگ هم از استاندارد Qi و هم از استاندارد AirFuel پشتیبانی می‌کنند، کاربران آن‌ها دستشان برای خرید شارژر بی سیم بازتر است.

    مزایا و معایب شارژ بیسیم

    مهم‌ترین دلیل استفاده از شارژ بیسیم در نام آن نهفته است: بدون سیم بودن. در شرایط کنونی و با وجود انبوهی از کابل‌های مختلفی که در اطرافمان وجود دارند، حتی کاهش یکی از آن‌ها هم لذت‌بخش خواهد بود.

    البته نباید معایب این فناوری را از قلم انداخت. مثلا نمی‌توان به‌راحتی از گوشی در حال شارژ استفاده کرد و این که سرعت شارژ در این روش پایین‌تر از شارژ کابلی است. روش شارژ القایی الکترومغناطیسی سریع‌تر از روش تشدید مغناطیسی است ولی در روش القایی، شارژر و گوشی باید چسبیده به هم (یا در فاصله‌ی بسیار ناچیز) و هم‌راستا باشند.

    باوجود تمام این مسائل، سهولت استفاده از فناوری شارژ بیسیم باعث می‌شود که کاربران جذب این فناوری شوند. به‌طور مثال اگر ۲ یا سه پد شارژ را بخرید، می‌توانید آن‌ها را در خانه، محل کار یا ماشین قرار دهید تا در هنگام عدم استفاده از گوشی، این گجت را روی پد قرار دهید تا شارژ شود. اگر می‌خواهید تماسی بگیرید یا پیامی بفرستید، می‌توانید گوشی را از پد بردارید و بعد از انجام کارتان، گوشی را دوباره روی پد بگذارید؛ بدون این که نیاز باشد هر بار آن را از کابل جدا و دوباره متصل کنید.

    در زمینه‌ی پیشرفت‌های این فناوری، می‌توان به Pi Charger اشاره کرد که قرار است سال آینده به بازار عرضه شود. نکته‌ی حائز اهمیت این شارژر این است که به لطف ایجاد یک میدان مغناطیسی دوار، گجت‌های نزدیک آن شارژ می‌شوند. با وجود این که چند سالی از معرفی فناوری شارژ بیسیم می‌گذرد، اما به لطف تلاش بی‌وقفه‌ی شرکت‌ها برای بهبود این فناوری و استفاده کردن سامسونگ و اپل از آن، در آینده‌ی نزدیک می‌توانیم انتظار همه‌گیر شدن شارژ بیسیم را داشته باشیم.

    شدت جريان

    شارژهای معمولی داراي جريان هاي خروجي 1 يا 3 آمپر هستند. اين شدت جريان با توجه به ظرفيت باتري انتخاب شده است. اگر شارژر شما ، شدت جريانی پايين تر از جريان مورد نياز دستگاه داشته باشد ، پر شدن شارژ بسيار زمان بر خواهد بود . برعکس اگر شارژر شما ، جريان خروجي بيشتر از جريان مورد نياز باتري داشته باشد ، سرعت شارژ افزايش خواهد يافت اما پس از چند بار استفاده از اين حالت ، کيفيت باتري شما به طرز قابل توجهي کاهش می یابد و باتري شما به تدريج معيوب خواهد شد. توجه به جريان مورد نياز گوشي و انتخاب شارژر بيسيم بر اساس آن به شما اين امکان را مي دهند تا علاوه بر حفظ سلامت باتري ، زمان شارژ شدن آن را به حداقل برسانيد.

    ساير قابليت ها

    برخي از شارژر هاي بيسيم به همراه قابليت هاي ويژه اي عرضه مي شوند که آن ها را برای شما ذکر می کنیم.

    پاوربانک : برخي از شارژر هاي بيسيم داراي پاوربانک داخلي هستند و مي توانند مقداري شارژ را درون خود ذخيره کنند و در موقع لزوم به شما تحويل دهند.

    اسپيکر بلوتوث : برخي ديگر از شارژر هاي بيسيم مي توانند به وسيله بلوتوث به موبايل يا تبلت شما متصل شوند و به عنوان يک اسپيکر بلوتوث ، براي شما موزيک و … پخش کنند.

    درگاه USB : برخي از شارژر هاي بيسيم داراي چند درگاه USB براي شارژ با سيم هستند.

    پد و شيب : برخي از شارژرهاي بيسيم داراي شيب خاص و يا پدي هستند که گوشي شما به راحتي درون آن ها قرار مي گيرد و امکان افتادن و يا لغزيدن آن ها از بين مي رود.

    چراغ LED : بيشتر شارژر هاي بيسيم داراي چراغ هايي براي نمايش وضعيت شارژ شدن و …. هستند.

    قيمت

    قيمت شارژر های بيسيم با توجه به استاندارد آن ها ، شدت جريان خروجي و … متفاوت است. قيمت شارژر هاي بيسيم رايج در بازار بين 50 هزار تومان تا 300 هزار تومان است که البته استثنا هايي نيز وجود دارد.

    سعي کنيد پيش از خريد ، استاندارد مورد پشتيباني توسط تلفن همراه يا تبلت خود را بيابيد و بر اساس آن اقدام به خريد يک شارژر بيسيم کنيد. چنانچه استاندارد شارژر شما با استاندارد مورد پشتيباني توسط گوشي يکي نباشد ، ممکن است آن شارژر براي شما استفاده اي نداشته باشد. همچنين توجه به شدت جريان خروجي ، در سلامت باتري شما در دراز مدت و همچنين مدت زمان شارژ شدن موثر است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    8 + 2 =