راهنمای خرید لوازم

راهنمای خرید کیبورد

  • در زندگی امروزه افراد بسیاری وقت خود را چه در منزل و سر کار پشت کامپیوتر میگذرانند، یکی از سخت افزار هایی که بسیار با آن سر و کار دارید کیبورد کامپیوتر میباشد، برای انتخاب این وسیله باید بسیار دقت کنید تا بیشترین احساس راحتی را داشته باشید.

    مطمئناً از هر کس سوال بپرسید که در صورت خراب شدن کیبوردت چه کیبوردی را جایگزین آن میکنی پاسخش این خواهد بود که: “بی شک مدل قبلی را خریداری میکنم، چرا که به دکمه ها و محل قرار گیری آنها کاملا عادت دارم،در صمن وقت این را ندارم تا به کیبوردی جدید عادت کنم.”
    حتی بسیار دیده شده است که کیبورد های قدیمی و بدون امکانات را صرفا به دلیل عادت خریداری کنیم، با اینکه شاید با خرید کیبورد جدید مقدار بسیار زیادی به کارایی و تاثیر گذاری ما افزوده شود. علاوه بر این شاید کیبورد قدیمی شما از رده خارج و دیگر در خط تولید نباشد. پس به دلایل گفته شده در بالا بایستی به دنبال یک کیبورد جدید که توانایی و قابلیت های شما را حمایت کند انتخاب کنید.

    نوع فعالیت

    احتمالا در راهنمای خرید هر محصولی این گزینه را دیده اید. خرید شما بسیار بستگی به نوع فعالیت شما دارد. هر کیبورد تولیدی در بازار برای قشری از مخاطبان ساخته شده است. شما بایستی بر مبنای کار خود بهترین آنها را انتخاب کنید. در صورتی که کیبرد را برای بازی های حرفه ای نیاز دارید از کیبورد های Gaming استفاده کنید تا بهترین بازدهی بازدهی را داشته باشد. این در حالی است که اگر کیبورد را برای شغل روزانه خود و باری تایپ حجم زیادی از نوشته نیاز دارید، کیبورد های Gaming احتمالا گزینه مناسبی برای شما نیست و به اصطلاح دور ریختن پول است. در این مورد به دنبال کیبورد های Ergonomy بروید چرا که میتوانید ساعتها بدون خستگی دست و انگشتان تایپ کنید.
    یکی دیگر از موارد مهم در هنگام خرید کیبورد ، داشتن پنل اعداد یا Numeric Pad است که در ثورتی که با اعداد زیاد سر و کار دارید و از این کیبورد ها استفاده نکنید قطعا وقت زیادی از روز کاری شما به هدر خواهد رفت.

    کیبوردهای مکانیکی یکی از اجزاء اصلی در PC گیمینگ هستند. کلیدهای مکانیکی دقت بالاتر، واکنش پذیری بهتر و مقاومت بالاتری در ضربه پذیری دارند و مهم‌تر از آن در هر مدلی عرضه می‌شوند؛ اما مشابه هر قطعه سخت افزاری، این وسیله هم دارای اختصارات و اصطلاحاتی مختص به خودش است که قبل از مشاهده راهنمای خرید، دانستن آن‌ها ضروری می‌باشد.

    سویچ مکانیکی

    مکانیسمی زیر کلیدها است که به ضربه‌ها یا فشرده شدن کلید واکنش نشان می‌دهد. هر کلید سویچ منحصر به فرد و مخصوص به خودش را دارد که سیگنال‌های مشخصی را به محض فشرده شدن ارسال و به نوعی، فشرده شدن کلید را ثبت می‌کنند. سویچ‌های Cherry MX معمول‌ترین مدل سویچ در کیبوردهای مکانیکی بوده و با کدگذاری رنگی که بیانگر ویژگی‌ها متفاوت در هر رنگ است عرضه می‌شود.

    ضربه ی کلید ها

    منظور از ضربه ی کلید ها سفتی و نرمی کیبورد هنگام ضربه زدن به آن است. در این مرحله بایستی میزان راحتی دست و انگشتان خود را در مواجه با کیبورد های سفت و نرم بررسی کنید. همینطور بدانید که کیبورد های کم عمق تایپ راحت تری برای شما به ارمغان می آورد یا کیبورد های عمیق. یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه داشت، تکنولوژی تغییر نیروی مکانیکی دست به اطلاعات و پالس های الکترونیکی است که به آن تکنولوژی Switching گفته میشود. از تکنولوژی های پرکاربرد سازندگان کیبورد میتوان به Rubber dome switches, scissor switche و mechanical اشاره کرد. (که توضیحات تکمیلی آن از حوصله این مطلب خارج است)
    صدای تولیدی کیبورد یکی دیگر از مواردی است که پس از ضربه زدن خواهید دانست. عده ای صدا های بلند و خشن قدیمی را دوست دارند، در حالی که دیگران صدای کم کیبورد را بیشتر میپسندند. این مرحله تنها به علاقه و احساس شما از کیبورد خریداری شده بستگی دارد.

    کیبورد های مولتی مدیا

    بعضی از کاربران به دنبال اینگونه کیبورد ها هستند که تعدد دکمه های کیبورد از اصلی ترین امکانات آن به شمار میرود. باید ببینید کیبورد مد نظر شما چه تعداد کلید های میانبر برای انجام کار های گوناگون را در خود جای داده است.

    اگر از جمله کسانی هستید که در شب برای تایپ از کیبورد استفاده میکنید، کیبورد هایی برای این منظور طراحی شده است که دارای نور پس زمینه در پشت دکمه های کیبورد میباشد. در شب میتوانید به وضوح دکمه ها را ببینید و تایپ کنید.

    در هنگام خرید کیبورد به فاصله بین دکمه ها توجه کنید، بعضی از کیبورد ها فاصله زیادی بین دکمه ها دارند که موجب جمع شدن گرد و غبار در زیر دکمه ها میشود و باعث خرابی زود تر آن میشود، اگر بین دکمه ها فاصله داشت دقت کنید طوری باشد که بتوانید آن ها را تمیز کنید.

    اگر به دنبال کیبوردهایی هستید که به آسانی قابل حمل و نقل باشند، کیبورد هایی تولید شده که جنس آن از لاستیک شاخته شده و میتوانید آن ها را خم و یا لوله کنید بدون اینکه آسیبی ببینند.

    سازگاری

    بیشتر کیبوردهای امروزی از پورت یو اس بی برای اتصال استفاده میکنند. بر خلاف کیبورد های قدیمی تر که از پورت های Ps2 ساپورت میکردند. امروزه صفحه کلید های وایرلس یا بدون سیم در خط تولید قرار گرفته اند که از محبوبیت زیادی نیز برخوردارند. البته یکی از نکات منفی آنها نصب و استفاده نسبتا سخت است. علاوه بر این بیشتر کیبورد ها همراه خود سی دی نصب نرم افزار یا درایور دارند که باید برای بهترین استفاده بر روی سیستم شما نصب شوند. پشنهاد میکنیم که قبل از خرید کیبرد به سازگاری أن با سیستم خود اطمینان داشته باشید.

    طراحی

    طراحی و معماری کیبورد تغیرات اساسی در مخاطبان و نحوه استفاده آن دارد. بر اساس طراحی، کیبورد ها به سه قسمت استاندارد،گیمینگ و ارگونومی تقسیم میشوند.
    صفحه کلید های استاندارد، رایج ترین و پر کاربرد ترین کیبورد ها هستند. امروزه صفحه کلید های استاندارد جدید علاوه بر ١٠۴ کلید اصلی کیبرد از چند کلید اضافه نمایه ها و مالتی مدیا استفاده میکنند. این کلید ها معمولا وظیفه پخش یا قطع آهنگ، استارت مرورگر و… را بر عهده دارند.

    صفحه کلید های ارگونومیک تمرکز خاصی روی راحتی دست و کاهش احساس خستگی در هنگام تایپ دارند. این کیبوردها که عموماً با شکل قرار گیری دست روی کلید ها طراحی شده اند، شاید مقداری گرانتر از نمونه های ساده تر باشند اما قطعا راحتی حین تایپ شما را مجاب به خرید آن خواهد کرد.

    برای افرادی که در محل تاریک نیاز به تایپ دارند کیبردهای با نور پس زمینه بهترین انتخاب است، چراکه درصد خطا را تا حد زیادی کاهش میدهد. برای کسانی که توجه ویژه ای به حمل آسان کیبرد و مقاومت آن در برابر ضربه و مایعات دارند، بهترین کیبرد ها نوع همراه آن است که به راحتی تا شده و در کیف قرار میگیرد. لازم به ذکر است که کیبرد مورد علاقه برنامه نویستان نیز کیبرد هایی با نام ….هستند. به طور کلی طراحی کیبرد مورد نظر شما نیز تماماً به نیاز و نوع استفاده شما بستگی دارد.

    بیسیم یا باسیم؟

    هر کدام از کیبوردهای بیسیم یا با سیم نکات مثبت و منفی خود را دارند. کیبوردهای بیسیم قابل جابجایی به نقطه دور تری از مانیتور هستند و در آنها دیگر خبری از گره خوردن یا افتادن به دلیل کوتاهی سیم نیست. اما از نکات منفی کیبرد ها میتوان به لگ و تاخیر در اجرای عملیات اشاره کرد. این اتفاق قطعا به گیمر ها ضربه خواهد زد. کیبورد های وایرلس منبع تغذیه باتری دارند که برای شارژ مجدد آن به منبع برق نیاز است و این یکی دیگر ازضعف های این نوع صفحه کلید هاست. دوصورتی که میخواهید همه امکانات را باهم داشته باشید، میتوانید در ازای مبلغی بیشتر، صفحه کلید های هیبریدی که از بلوتوث و یو اس بی همزمان استفاده میکنند استفاده کنید.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهار × 2 =