راهنمای خرید لوازم

راهنمای خرید دی وی دی رایتر

  • دی وی دی رایتر یا درایوهای نوری که دیسکهای دایره ای مختلفی مانند سی دی – مینی سی دی – دی وی دی – مینی دی وی دی و همچنین دی وی دی های دو لایه و دیسکهای بلوری (Blue-ray ) را شامل میشوند برای انتقال داده از کامپیوتری به کامپیوتر دیگر مورد استفاده قرار می گیرند. دیسک گردان نوری یا درایو نوری به انگلیسی Optical disk drive ، دستگاهی است که از آن برای خواندن و نوشتن یا پاک کردن اطلاعات از دیسک های نوری استفاده می شود و یکی از اجزای جدا ناشدنی کامپیوترها، دستگاه های پخش خانگی (DVD Player)و دستگاه های پخش اتومبیل تبدیل گشته‌اند .

    هرچند حافظه های SSD و فلش ها هر روز محبوبیت بیشتری را برای انتقال و ذخیره سازی اطلاعات پیدا می کنند. اما هنوز هم دیسک های نوری یکی از رایج ترین وسایل ذخیره سازی اطلاعات به حساب می آیند. اگر سری به مغازه های فروش پک های نرم افزاری بزنید تنها چیزی که مشاهده خواهید نمود انواع سی دی ها و دی وی دی هاست که شما برای خواندنشان نیاز به یک درایو نوری خواهید داشید. تا همین چند سال پیش دیسک های نوری بازار به ۴ شکل CD-ROM، CD-Writer، DVD-ROM، DVD-Writer موجود بودند. دراو های CD-ROM و DVD-ROM تنها قادر به خواندن اطلاعات بودند و امکان رایت نمودن سی دی یا دی وی دی را نداشتند. اما انواع CD-Writer و DVD-Writer هم قادر به خواندن اطلاعات و هم قادر به نوشتن آن بودند. اما در حال حاضر تنها نوعی که در بازار یافت می شود DVD-Writer است که قادر به نوشتن و خواندن اطلاعات از روی انواع سی دی و دی وی دی می باشد.

    امروز در یک راهنمای خرید دیگر تلاش نمودیم تا با ارائه اطلاعاتی کامل و جامع به شما در انتخاب یک درایو نوری با کیفیت و خوب کمک نماییم.

    انواع دی وی دی رایتر

    1- درایو نوری فقط با قابلیت خواندن DVD-ROM Drive و  CD-ROM Drive

    این درایو نوری که نخست نوع CD-ROM  آن به بازار آمد، فقط می تواند اطلاعات روی دیسک را بخوانند و نمی‌توانند روی آن بنویسند .

    2- درایو نوری با قابلیت ضبط اطلاعات CD-Recorder و DVD-Recorder  

    این نوع درایو نوری علاوه برخواندن اطلاعات، می توانند روی نوع خاصی از دیسک CD-R و DVD-R فقط یک بار، اطلاعات را ضبط کنند .

    3- درایو نوری با قابلیت نوشتن مجدد CD-ReWriter و DVD-ReWriter

    این درایو نوری علاوه برخواندن اطلاعات، می نوانند روی نوع خاصی از دیسک CD-RW ، DVD-RW و DVD-RAM ، به دفعات اطلاعات ضبط کنند. یعنی، می توانند اطلاعات ضبط شده روی این دیسک ها را پاک کرده و مجدداً روی آن بنویسند .

    4- درایو نوری  HD DVD

    این دی وی دی رایتر علاوه بر پشتیبانی از سی دی و دی وی دی، از دیسک های اچ‌دی دی‌وی‌دی نیز پشتیبانی می کنند .

    5- درایو نوری بلو-ری

    این دی وی دی رایتر علاوه بر پشتیبانی از سی دی و دی وی دی، از دیسک های بلو-ری نیز پشتیبانی می کنند .

    حرف X در دی وی دی رایتر چیست ؟ منظور از سرعت دی وی دی رایتر چیست ؟

    اولین دیسک های نوری تولید شده قادر بودند اطلاعات موجود بر روی سی دی را با سرعتی معادل ۱۵۰ کیلو بایت در ثانیه بخوانند. این میزان سرعت را با علامت ۱X نشان می دادند. پس از گذشت زمان و افزایش سرعت دیسک های نوری این میزان به عنوان یک معیار برای اندازه گیری سرعت دیسک های نوری تبدیل شد. از آن پس سرعت خواندن دیسک های نوری به صورت یک عددو علامت X در جلوی آن تبدیل شد. به عنوان مثال دیسکی که دارای سرعت ۱۶X باشد سرعتی معادل ۱۵۰*۱۵ کیلوبایت معادل ۲۴۰۰ کیلوبایت در ثانیه را دارا می باشد.

    نکته: برای خواندن و نوشتن بر روی یک دیسک نوری دو عدد متفاوت تعیین می شود و ممکن است دیسکی که دارای سرعت خواندن ۵۲X است در زمان رایت سرعتی برابر با ۱۸X داشته باشد.

    نکته ۲: سرعت ۱X برای سی دی و دی وی دی هم تفاوت دارد و در هرکدام تعریف خاص خود را دارد برای فهم بهتر این موضوع بد نیست نگاهی به جدول زیر بیندازید تا میزان سرعت ها و معیار های آن را بهتر درک کنید.

    مهم‌ترین قسمت یک دی وی دی رایتر

    مهم‌ترین قسمت یک درایو دیسک نوری، مسیر اپتیکی هست که درون یک هد قرار دارد و متشکل از یک لیزر نیمه هادی، یک لنز برای هدایت پرتو نور، و یک فوتودیود برای آشکارسازی نور بازتابی از سطح دیسک، می‌باشد.

    طول موج لیزرهای مورد استفاده در سی‌دی‌ها ۷۸۰ نانومتر (مادون قرمز)، در دی‌وی‌دی‌ها ۶۵۰ نانومتر (نور قرمز) و در بلوری‌ها ۴۰۵ نانومتر (نور بنفش) است.

    در CD-ROMها در طول روند ساخت، شیار متشکل از حفره‌ها، روی یک صفحه صاف به نام لند (land) پرس می‌شود. به دلیل اینکه عمق حفره‌ها تقریباً یک چهارم تا یک ششم طول موج لیزر هست، فاز پرتو بازتابی نسبت به پرتو فرودی دچار شیفت می‌شود، و باعث تداخل متقابل مخرب شده و شدت پرتو بازتابی کاهش پیدا می‌کند. فوتودیود شدت نور را به صورت سیگنال الکتریکی درمی‌آورد و سپس سیگنال رمز گشایی می‌شود.

    توان لیزر در خواندن سی‌دی کمتر از 5mw است، و در نوشتن دیسک توان بیشتری لازم است و این توان در DVD رایترها به 200mw می‌رسد. در دیسک‌های با قابلیت رایت مجدد، از لیزر برای ذوب کردن آلیاژ فلزی درون دیسک استفاده می‌شود.

    عمق نفوز لیزر در CDها 1.2mm می‌باشد، در حالی که در DVDها 0.6mm است، این باعث می‌شود که نور لیزر در اسپات سایز کوچکتری در DVDها کانونی شود و اطلاعات بیشتری درون دیسک جای بگیرد. در بلوری‌ها عمق نفوز 0.1mm است.

     Super Multi:

    این عبارت برای مشخص کردن ذخیره کننده هایی به کار می رود که قابلیت ذخیره روی دیسک های DVD DVD -+R (W) , DVD- RAM, CD را دارند.

    سوپر مولتی تنها بیانگر پشتیبانی از انواع دیسک های گفته شده است و پشتیبانی از DVD-RDL اجباری نیست. ولی اکنون اکثر ذخیره کننده های نوری قابلیت ذخیره سازی روی دیسک های دو لایه را دارند.

    بافر چیست ؟ بافر دی وی دی رایتر چه کاری انجام می دهد ؟

    بافر buffer نوعی از حافظه در یک دستگاه و یا سخت افزار جانبی است که به طور موقت ، اطلاعات رسیده از پردازنده اصلی رو در خود حفظ می کند تا تبادل اطلاعات بین پردازشگر اصلی و دستگاه جانبی ( مثل هارد ، رایتر و …) به صورت هماهنگ و منظم انجام شود . در واقع در صورت نبود بافر ، دستوراتی که CPU به هارد ، پرینتر یا رایتر ارسال می کند به هدر رفته و بی نظمی و اختلال عجیب و غریبی در کل سیستم بوجود می آید . به بیان ساده تر : سرعت CPU از بقیه قطعات سخت افزاری در کامپیوتر بیشتر است، هارد یا رایتر نمی توانند سرعتی برابر CPU داشته باشند ، به این معنی که در صورتی که CPU سرعت خود را هم پای هارد یا رایتر پیش ببرد همه چیز تعطیل شده و شما به هیچ عنوان شاهد سرعت های بالا در انجام کار ها نخواهید بود. بنابراین برای رفع این مشکل یک حافظه ثانیوه در محلی بین CPU و هارد یا رایتر قرار داده می شود این که حافظه ثانویه بافر نام دارد. وظیفه بافر ذخیر اطلاعات ارسال شده از سوی CPU به منظور استفاده قطعاتی چون هارد و رایتر می باشد. یک نمونه بسیار شفاف و واضح درباره بافر و نحوه انجام کار آن را می توان در زمان ارسال دستورات پیاپی چاپ به پرینتر شاهد بود. حتما بارها شاهد این موضوع بوده اید که با ارسال چندین دستور پشت سر هم برای پرینتر، یک صف بافری تشکیل شده و اطلاعات ارسال شده به نوبت در آن صف قرار داده می شوند و در صورتی که حتی شما پرینتر را خاموش روشن نمایید باز هم ادامه دستورات تا زمان اتمام آن ها از سر گرفته خواهد شد. پس CPU دستورات را برای سایر دیوایس ها به وسیله بافر ارسال نموده و خود مشغول سایر وظایف محوله اش می شود.

    در دی وی دی رایترها نیز یک بافر وجود دارد که وظیفه همگام سازی چیپ پردازشی دستگاه با CPU را برعهده دارد. این بافر در واقع اطلاعات لازم برای رایت را در خود ذخیره نوده و کم کم به چیپ ست پردازشی منتقل می نماید تا بر روی CD و یا DVD رایت شود.

    در زمان انجام عملیات رایت، بافر همواره باید از اطلاعات مورد نظر پر باشد تا دستگاه برای دریافت اطلاعات به مشکل بر نخورد. اما در برخی مواقع که اطلاعات از نرم افزارهای کم سرعتی چون فتوشاپ یا مدیا پلیر دریافت می شوند روند رایت با مشکل مواجه شده و شما پیغام buffer underrun و یا buffer underflow را دریافت خواهید نمود. این پیغام ها به معنی خالی شدن بافر رایتر می باشد. برای رفع مشکلاتی این چنین کمپانی های سازنده دی وی دی رایتر ها و همچنین شرکت های طراحی نرم افزار های رایت DVD مثل NERO برای مدتی لیزر دستگاه را متوقف می نمایند تا بافر مجددا از اطلاعات ارسالی پر گردد و آن گاه ادامه روند رایت از سر گرفته خواهد شد.

    بنابراین به عنوان اولین ملاک برای خرید یک دی وی دی رایتر باید بدانید هرچه حجم بافر دستگاه بزرگتر باشد، دستگاه ارزش خرید بالاتری خواهد داشت. (دی وی دی رایتر های فعلی دارای بافرهایی با حجم مگابایتی هستند. به عنوان مثال ۲ مگابایت)

    تفاوت دی وی دی رایتر اکسترنال و رایتر اینترنال

    واژه اکسترنال External به معنی خارجی و اینترنال Internal به معنی داخلی می باشد. تفاوت اصلی این دو نوع درایو نوری در محل قرار گیری آن ها می باشد. همان طور که از اسم هم واضح است انواع اینترنال همین دی وی دی درایو های معمولی هستند که بر روی همه دستگاه های PC مشاهده می شود و به صورت ثابت در داخل کیس نصب شده اند. اما انواع اکسترنال نوعی از دی وی دی درایو ها هستند که به صورت یک دیسک نوری مجزا و قابل حمل تعبیه شده و از طریق کابل USB به لپ تاپ و یا کامپیوتر شخصی شما متصل می شود. رایتر های نوع اکسترنال از قیمت ها و گاها امکانات بیشتری به نسبت نوع اینترنال برخوردار هستند.

    رایترهای نوع اکسترنال اغلب مورد استفاده تعمیرکاران و کسانی است که از لپ تاپ های فاقد دیسک نوری استفاده می نمایند. این نوع از رایترها علی رغم قیمت بالاتری که دارند به دلیل دارا بودن اتصال USB از سرعت به مراتب بیشتری نسبت به نوع اینترنال (به وسیله پورت ساتا به دستگاه وصل می شوند.) برخوردار می باشند.

    بهترین مارک های دی وی دی رایتر موجود در بازار کدامند؟

    به منظور پیدا کردن بهترین مارک های رایتر موجود در بازار می توان به دو روش عمل نمود. روش اول این که با مراجعه به وب سایت های رده بندی قطعات الکترونیکی بهترین مارک های موجود در بازار را از نظر کیفیت پیدا کرد و در روش دوم هم خود فرد می تواند بر اساس استفاده از مارک های مختلف و به صورت تجربی به نتیجه برسد.

    به طور کلی و بر اساس بهترین سایت های دسته بندی باید گفت مارک هایی چون LG ، اچ پی ، سامسونگ و پلکستور جزو ۴ دی وی دی رایتر برتر دنیا هستند. اما بر اساس تجارب کاربری می توان مارک ها را به صورت لایتون ، پلکستور ، پایونیر ، سونی ، ایسوس ، HP ، LG و سامسونگ نیز آن ها را دسته بندی نمود.

    اما نکته ا یکه توجه به آن شایان توجه می باشد این است که اغلب رایتر های موجود در بازار از تکنولوژی های نسبتا مشابه و با نام های متفاوتی استفاده می کنند. هرچند کیفیت و نوع دستگاه در تجربه کاربری مطلوب شما بسیار تاثیر گذار است. اما در برخی مواقع این ماهستیم که با استفاده نادرست و اصولی از یک دستگاه تجربه ای نه چندان دلچسب از یک مارک به خصوص را کسب خواهیم کرد.

    برخی نکات کلیدی درباره خرید دی وی دی رایتر

    • همیشه سی دی ها و یا دی وی دی هایی در جعبه رایتر وجود دارد که هنوز هم متوجه کاربرد آن ها نشده ام! در واقع باید بگویم این CD ها هرگز مورد استفاده شما نخواهد بود.
    • همه دی وی دی رایتر های موجود در بازار به جز نوع اکسترنال با پورت معروف ساتا تولید می شوند و این یک استاندارد بین المللی محسوب می شود.
    • دی وی دی رایتر ها یکی از وسائلی هستند که به خاطر ساختار الکترومکانیکی ای که دارند حتی ممکن است پس از تنها ۳ روز بعد از خرید دچار نواقص جدی شوند. بنابراین حتما در زمان خرید نوعی را انتخاب کنید که دارای گارانتی باشد.
    • نصب رایتر کار چندان دشواری نیست ، برای انجام آن تنها کافی است سیستم را خاموش کنید ، سیم برق پاور را به پورت بزرگتر و سیم ساتا ( معمولا رنگ قرمز ، مشکی یا نارنجی داره ) به پورت ساتا وصل کنید . سیستم را روشن کنید. دستگاه باید به صورت اتوماتیک شناسایی شود.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هفت + 19 =