راهنمای خرید لوازم

راهنمای خرید صابون

  • این روزها از روزگاری که در کارگاه های صابون ریزی دیگ ها را روی آتش می گذاشتند و با مخلوط کردن چربی حیوانی و سود سوزآمور صابون پیچ درست می کردند و به دست مردم می رساندند خیلی دور شده ایم. دیگر صابون فقط در نقش شوینده ای برای تمیزکردن دست و صورت و لباس ظاهر نمی شود.

    صابون های متنوعی که این روزها در بازار وجود دارند می توانند در کنار شست و شوی پوست، اثرات دارویی و درمانی نیز داشته باشند. صابون هایی برای درمان آکنه های پوستی، صابون هایی برای رفع خشکی پوست، آنهایی که اثر روشن کننده دارند و صابون های لایه بردار فقط چند نوع شناخته شده تر از این محصولات بهداشتی هستند.

    تنوع زیاد و رو به افزایش صابون ها در بازار، خریداران را برای انتخاب نوع مناسب صابون سردرگم می کند. از طرفی صابون هایی نیز هستند که ادعا می کنند می توانند همه مشکلات پوستی را برطرف کنند و فروشنده هایی که گاهی اوقات بیشتر از خریداران درباره محصولاتی که می فروشند اطلاعات ندارند. شاید آشنایی کلی با انواع صابون ها بتواند به شما کمک کند تا صابون مناسب پوستتان را خودتان انتخاب کنید.

    چه صابونی برای پوست، خوب است؟

    خیلی‌ها عادت دارند برای تمیز کردن صورت‌شان در پایان شب، صورت‌شان را صابون بزنند ولی چه صابونی را باید برای تمیز کردن صورت از فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی خرید؟

    خیلی‌ها عادت دارند برای تمیز کردن صورت‌شان در پایان شب، صورت‌شان را صابون بزنند ولی چه صابونی را باید برای تمیز کردن صورت از فروشگاه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی خرید؟

    برای تمیز کردن صورت، هیچ بهترین روشی وجود ندارد! عواملی از قبیل نوع پوست، محیط زندگی و نوع آرایش در تمیز کردن صورت اهمیت به سزایی دارند. به علاوه امروزه انواع تمیزکننده‌های مختلف وجود دارد.

    شما از صابون چه انتظاری دارید؟

    صابون یک شوینده است. ساده ترین نتیجه ای که می شود از این جمله گرفت این است که صابون ها برخلاف کرم ها، ژل ها، لوسیون ها و بقیه اشکال محصولات بهداشتی برای مدت طولانی روی پوست باقی نمی مانند و مدت تماس آنها با پوست از چند ثانیه تا نهایتا یک دقیقه متغیر است.

    بنابراین هر نوع ماده دارویی یا درمانی هم که در صابون وجود داشته باشد فرصت جذب شدن به پوست و اثرگذاری قوی روی آن را نخواهد داشت. بنابراین در قدم اول از هیچ صابونی انتظار معجزه نداشته باشید و برای حل مشکل پوستتان تنها به استفاده از صابون متکی نباشید. صابون ها اگر به درستی انتخاب و در کنار بقیه محصولات مناسب مصرف شوند می توانند به بهترشدن کیفیت پوست و رفع مشکلات آن کمک کنند.

    صورت یا بدن؛ مساله این است

    سوالی که برای بسیاری از مصرف کنندگان پیش می آید این است که کدام صابون ها برای شست و شوی بدن و حمام کردن مناسب هستند و کدام برای شست و شوی صورت. واقعیت این است که هیچ فرمول و دستورالعمل بخصوص و از پیش تعیین شده ای برای انتخاب صابون برای دست و صورت یا بدن وجود ندارد و فاکتورهای موثر در انتخاب صابون، جنس پوست مصرف کننده، مشکلات و ناراحتی هایی که باید رفع شوند، مقدار بودجه ای که به خرید صابون اختصاص داده شده است و سلیقه مصرف کننده هستند؛ برای مثال وجود روغن های گیاهی مرغوب، مواد نرم کننده متنوع و مواد دارویی، در صابون می توانند باعث افزایش قیمت آن شوند؛ همچنین استفاده از مواد شیمیایی ارزان قیمت تر و عدم وجود مواد دارویی باعث کمترشدن قیمت آن می شود.

    به طور کلی صابون هایی که حاوی روغن های گیاهی و مواد نرم کننده مرغوب با مواد شیمیایی و دارویی خاص نیستند و قیمت ارزان تری دارند. برای حمام کردن یا شستن دست ها استفاده می شوند و صابون های دارای کیفیت بالاتر برای شست و شوی صورت. اگرچه هر مصرف کننده بناب ر سلیقه و بودجه خودش می تواند صابون های گران قیمت تری را برای شست و شوی بدن یا محصولات ارزان قیمت تری را برای شست و شوی صورت انتخاب کند.

    شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بخواهید صابونی برای مصرف خودتان انتخاب کنید اما نداید که کدام صابون ها برای کدام پوست ها مناسب هستند با خواندن راهنمایی های زیر کمی از مشکلات شما حل خواهد شد.

    در قدم اول باید مشخص کنید که پوستتان از چه نوعی است و برای حل کدام مشکل آن به صابون نیاز دارید. در راهنمای زیر، صابون هایی برای استفاده از انواعی از پوست که فراوانی آنها بیشتر است یا مصرف کنندگان صابون ها بیشتر برای حل مشکلات آنها به صابون نیاز دارند مورد بررسی قرار گرفته اند.

    صابون‌ها؛ انواع و اقسام

    تمیزکننده‌های جامد (قالبی) که ممکن است یا صابون باشند یا از نوع پاک‌کننده‌های ترکیبی که در انواع مختلف پوست (خشک، چرب، مختلط) به کار برده می‌شوند. (آب و صابون در اینجا به نوع صابون یا فرآورده‌های بر پایه پاک‌کننده‌ها اطلاق می‌شود.) همچنین می‌توانند حاوی داروهایی مثل مواد ضدباکتری یا انواع مختلف ساینده باشند.

    تمیزکننده‌های مایع ممکن است یا بر پایه صابون و پاک‌کننده‌هایی باشند که مثل صابون عمل می‌کنند یا فرآورده‌هایی باشند که ترکیبات صابون یا کرم را در خود گرد می‌آورند. تمیزکننده‌های مایع نیز می‌توانند حاوی مواد ضدباکتری و یا ساینده باشند.

    «کرم» پاک‌کننده ممکن است به شکل کرم یا لوسیون ساخته شده باشد. معمولا آب و صابون (جامد یا مایع) به‌طور رضایت‌بخشی پوست را تمیز می‌کند زیرا آب و صابون به خوبی اکثر مواد از جمله چرک، عرق و عناصر دیگر را از پوست می‌برد اما انواع مختلف پوست ممکن است به انواع مختلف صابون (یا پاک‌کننده ترکیبی) نیاز داشته باشند.

    رنگ و روغن‌های آرایشی  واتروپروف با کرم، لوسیون یا مایع پاک‌کننده به راحتی از بین می‌روند زیرا اینها در چربی، بهتر از آب حل می‌شوند. عموما موثرترین روش تمیز کردن پوست صورت عبارت است از نخست به کار بردن کرم لوسیون پاک‌کننده برای از بین بردن رنگ و روغن آرایشی و سپس شستشوی ملایم صورت با آب و صابون برای از بین بردن پس‌مانده‌های روغنی کرم‌ یا لوسیون و مواد محلول در آب. اگر پوست خیلی چرب باشد کرم یا لوسیون تمیز کننده به تنهایی نمی‌تواند آن همه چربی را از پوست ببرد. اگر پوست خیلی خشک باشد کثرت شستشو با آب و صابون، چربی و رطوبت بیشتری از پوست می‌برد لذا بهتر است از کرم یا لوسیون تمیزکننده و آب و صابون به تناوب استفاده شود.

    درباره صابون‌های چرب

    صابون‌های چرب، حاوی مواد چربی از قبیل کرم سرد، کره کاکائو، چربی خنثی یا لانولین بیشتری هستند. کسانی که پوست خشک دارند می‌دانند که صابون‌های پرچرب، کمتر از صابون‌های توالت معمولی پوست را خشک می‌کنند. شاید پرچرب کردن صابون، واقعا اثر تمیزکنندگی آن را کم می‌کند و این موضوع برای پوست خشک مطلوب است اما انتظار نداشته باشید که چنین صابونی جای مرطوب‌کننده را بگیرد. تصور اینکه برخی صابون‌های پرچرب با به جا گذاشتن مانده چربی یا کرم‌ پس از مصرف، پوست را مرطوب کنند غیرمحتمل است زیرا یک ماده تمیزکننده نمی‌تواند با یک شستشو دو عمل کاملا متضاد- از بین بردن گرد و خاک و ذرات پوست و به جا گذاشتن چربی یا کرم در پوست- انجام دهد، پس مانده‌های دیگر نیز در پوست خواهند ماند و این مواد برای پوست تحریک‌کننده هستند. صابون‌های پوست چرب معمولا حاوی سورفاکتان (صابون یا پاک‌کننده) هستند لذا برای از بین بردن چربی پوست موثرترند ولی ممکن است انواع دیگر پوست، به‌خصوص پوست خشک را بیش از حد خشک کنند.

    صابون‌های شفاف مثل صابون‌های پرچرب، حاوی چربی زیاد و گلیسیرین هستند. متاسفانه بیشتر صابون‌های شفاف خوب کف نمی‌کنند و سریع‌تر از صابون معمولی حل می‌شوند و گران‌قیمت هم هستند زیرا تولید صابون روشن مشکل‌تر است و گران تمام می‌شود. هیچ شاهدی در دست نیست که صابون‌های شفاف، ملایم‌تر از صابون‌های توالت معمولی باشند اما بعضی افراد با پوست خشک و حساس گویا آنها را ترجیح می‌دهند. در واقع بیشتر صابون‌های امروزی، همان پاک‌کننده‌های ترکیبی به شکل مایع یا جامد (قالب) هستند. صابون از چربی حیوانی یا نباتی ساخته می‌شود، در حالی که پاک‌کننده‌های ترکیبی جامد، از مشتقات نفت ساخته می‌شوند. عمده‌ترین امتیاز پاک‌کننده‌ها این است که با مواد معدنی موجود در آب‌های سنگین تداخل نکرده، ایجاد پساب‌ نمی‌کنند.

    1- پوست های جوش دار

    – صابون تری کلوکاربان یا T.C.C: ماده موثرتری کلوکاربان با اثر ویژه ای که در از بین بردن باکتری ها و مهارکردن رشد و تکثیر آنها دارد نقش موثری در بهبود جوش های صورت و بدن بازی می کند.

    – صابون هفت ادویه: عصاره ادویه های موجود در این صابون ها، به خصوص دارچین، نقش موثری در ضدعفونی کردن و میکروب زدایی پوست و درمان آکنه دارند.

    – صابون گوگرد: گوگرد با اثر ضدباکتری و ضدقارچ های پوستی ماده مناسبی برای ضدعفونی کردن پوست است که البته عوارض جانبی و اثرات تحریک کننده آن، مصرف آن را برای صورت یا نواحی حساس پوست مناسب کرده است.

    – انواع صابون های آنتی باکتریال تقریبا هر نوع صابونی که عبارت آنتی باکتریال روی آن نوشته شده می تواند نقش موثری در رفع جوش های پوستی داشته باشد.

    – صابون با عبارت No Acne یا Acne Prone: صابون هایی در بازار هستند که تولیدکنندگان آنها ترجیح داده اند به جای ذکر نام مواد موثره از عبارت های ضدآکنه برای نامگذاری آنها استفاده کنند. این صابون ها نیز عمدتا حاوی مواد آنتی باکتریالی مانند T.C.C، برای رفع جوش های پوستی مناسب هستند.

    – صابون های حاوی کلیدامایسین و اریترومایسین: صابون های حاوی این دو ماده آنتی بیوتیک نیز در درمان جوش های پوستی موثر هستند.

    2- پوست های خشک

    – صابون گلیسیرینه:گلیسیرین موجود در ترکیب صابون رطوبت موردنیاز پوست را تامین کرده و احساس خشکی و کشیدگی پوست را رفع می کند.

    – صابون ویتامین E: ویتامین E با تقویت کلاژن خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش می دهد و مانع بروز چین و چروک های پوستی می شود و به حفظ رطوبت و نرمی طبیعی پوست نیز کمک می کند.

    صابون های کرم دار:کرم مرطبو کننده موجود در تکیب این صابون ها به تامین رطوبت موردنیاز پوست های خشک کمک می کند.

    – صابون بادام: روغن بادام موجود در این صابون ها در تقویت پوست ها یخشک موثر است.

    – صابون زیتون: روغن زیتون نیز در تامین رطوبت موردنیاز پوست خشک و بازسازی سلول ها موثر است.

    -صابون آلوئه ورا: آلوئه ورا نیز به عنوان یک مرطوب کننده طبیعی نقش موثری در رفع خشکی پوست دارد.

    3– پوست چرب

    – صابون جوانه گندم: عصاره جوانه گندم به پاک کردن چربی اضافی از روی پوست و شست و شوی عمیق آن کمک می کند.

    صابون های متنوعی برای شست و شوی پوست های چرب در بازار وجود دارند که حاوی ماده گیاهی بخصوصی نیستند اما مجموع مواد پاک کننده موجود در این صابون ها آنها را مناسب استفاده پوست های چرب کرده است. برای پیداکردن این صابون ها روی بسته بندی آنها دنبال عبارت Oily Skin بگردید.

    – صابون لوفا: ذرات زبر لوفا با مالش روی پوست باعث لایه برداری و پوست اندازی می شوند که نتیجه آن روشنی و شفافیت پوست است.

    – صابون زردآلو: ذراتی که از خردشدن هسته زردآلو به دست آمده اند با مالش روی پوست باعث بلندشدن لایه مرده رویی و شفافیت آن می شوند.

    4- پوست های لک دار

    – صابون های حاوی کوچجیک اسید: کوجیک اسید به عنوان یک آلفاهیدروکسی اسید با اثر لایه برداری ملایم ضد لک، اثربخشی خوبی در رفع لک های پوستی دارد. برای اثربخشی خوب این صابون لازم است که کف حاصل از آن برای مدت حداقل یک دقیقه روی پوست باقی بماند.

    – صابون های روشن کننده گیاهی: انواع صابون های روشن کننده گیاهی حاوی مواد گیاهی شبیه اربوتین با اثر روشن کنندگی پوست هستند و می توانند تا حدی اثربخشی ضدلک و روشن کننده بر پوست داشته باشند.

    5- پوست های ملتهب و آسیب دیده

    پیدا کردن شوینده های مناسب برای پوست های حساس یا آنهایی که دچار آسیب دیدگی سطحی شده اند کار چندان مشکلی نیست. این صابون ها می توانند التهاب ناشی از اگزما و حساسیت یا آفتاب سوختگی را تا حدودی بهود بخشند.
    – صابون آلوئه ورا: خاصیت ترمیم کنندگی آلوئه ورا باعث شده است صابون حاوی عصاره این گیاه توانایی ازبین بردن التهاب های پوستی و کمک به درمان عرق سوز و سایر آسیب های سطحی پوست را داشته باشد.
    – صابون گل بابونه: استفاده از گل بابونه که در طب سنتی هم در درمان التهاب های پوستی مورد استفاده قرار می گرفته در بهبود اکگزما و حساسیت های پوستی و درماتیت ناشی از تماس با شوینده های شیمیای و خارش پوست موثر است.
    – صابون کالندولا: گیاه کالندولا خاصیت ضدالتهاب و التیام بخشی دارد؛ به همین ترتیب صابون حاوی عصاره کالندولا هم دارای اثرات ضدالتهابی و ضدخارش و ترمیم کننده قابل توجهی است.

    – صابون گل ختمی:صابون گل ختمی هم در کاهش التهاب های پوستی موثر است.


    6- پوست های مستعد چین و چروک

    بهترین راه درمان چین و چروک های پوستی جلوگیری از به وجود آمدن آنهاست. استفاده از صابون هایی با خاصیت آنتی اکسیدان و ضدچروک به عنوان شوینده، یکی از راه های نگهداری مناسب از پوست های مستعد پیری است
    – صابون جینگ کو:عصاره جینگ کو با تحریک و افزایش جریان خون مویرگی باعث بهبود خونرسانی و تغذیه سلول های پوستی شده و با تسریع روند ساخت سلول های جدید مانع از چین و چروک می شود.

    – صابون جینسینگ: جینسینگ با افزایش خاصیت ارتجاعی پوست به پیشگیری از ایجاد چین و چروک کمک می کند

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شانزده − هشت =