راهنمای خرید تلفن بی سیم
برای خرید یک تلفن بی سیم مناسب، باید به چندین نکته کلیدی توجه کنید تا بتوانید گزینهای با کیفیت و متناسب با نیازهای خود انتخاب کنید. در ادامه، راهنمایی جامع برای خرید تلفن بی سیم ارائه میشود.
قبلترها وقتی توی سریالهای تلویزیون میخواستند پولدار بودن خانوادهای را نشان بدهند دست اعضای آن خانواده تلفن بی سیم میدادند. حالا اما قضیه فرق کرده. فناوری خیلی ارزان شده و دسترسی خیلیها به ساختههای تکنولوژیک بشر راحتتر. تلفن بیسیم هم از جمله این تکنولوژیهای ارزان شدهایست که حالا دیگر دور از دسترس نیست. اگر تلفن بیسیمتان قدیمی است و یا تا به حال تلفن بیسیم نداشتهاید و میخواهید یکی بخرید این مطلب را بخوانید.
نکات مهم در خرید تلفن بی سیم
1. نوع و برند:
مدل: انتخاب مدلی که متناسب با نیاز شما باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، برخی مدلها دارای قابلیتهای پیشرفتهتری مانند اتصال بلوتوث یا صفحه نمایش لمسی هستندچند گوشی نیاز دارید؟
برند: برندهای معتبر مانند پاناسونیک معمولاً کیفیت بالاتری دارد و محصولات آنها به خوبی در بازار شناخته شدهاند.
اول از همه باید تکلیف خود را با جواب این سوال مشخص کنید. جواب این سوال نمیدانم یا فرقی نمیکند نیست. مهمترین آپشن انتخاب یک دستگاه تلفن بیسیم همین است. اگر خانهتان مثل خیلی از خانههای دیگر خیلی بزرگ نیست یک دستگاه تک گوشی برایتان کافی است. تلفن دو گوشی به درد خانههای بزرگ و یا دو طبقه میخورد. با این حال انتخاب با خودتان است و بسته به نیازتان و یا پولی که میخواهید بابت خرید این دستگاه بدهید مدل تک و یا دو و حتی سه گوشی آن را انتخاب کنید.
ویژگیهای فنی قابل توجه یک تلفن بی سیم
برد: برد داخلی و خارجی تلفن بیسیم باید متناسب با فضای مورد استفاده شما باشد. معمولاً برد داخلی 50 متر و خارجی 300 متر استاندارد است.
شماره انداز یا CALLER ID
صفحه نمایش: وجود صفحه نمایش با کیفیت و قابلیت شماره انداز میتواند کارایی را افزایش دهد. برخی مدلها دارای صفحه نمایش بزرگتر و لمسی هستند که استفاده از آنها را آسانتر میکند.
اغلب گوشیهای بیسیم که دارای صفحه نمایش هستند شمارهانداز یا کالر آیدی را دارند اما حافظه ذخیرهسازی در مدل های مختلف متفاوت است. با استفاده از این قابلیت می توان تمام تماس های ورودی را کنترل کرد. باید توجه داشت که بیسیم تولیدی حتما باید با سیستم مخابراتی کشور ایران منطبق باشد . به طور کلی سیگنال نمایشگر در دو نوع (FSK) و (DTMF) از سوی مخابرات به نمایشگر مشترکین ارسال میگردد .
اگر محصول خریداری شده قابلیت پشتیبانی هر دو نوع سیگنال را نداشته باشد امکان دارد در بعضی از نقاط شماره تماس گیرنده نمایش داده شده و در برخی نقاط نمایش داده نشود. این امر در گوشیهای رومیزی هم صادق است. پس حتما هنگام خرید از فروشنده سئوال نمایید که آیا این گوشی توانایی پشتیبانی هر دو نوع سیگنال مخابراتی در ایران را دارد و یا خیر. البته مبدل هایی در بازار موجود میباشند که میتوانند سیگنال را تبدیل کرده و در نقاطی که گوشی فاقد نمایشگر است امکان نمایشگر را فعال کند.
علاوه بر نمایشگر شماره مزیت دیگری که در برخی از محصولات پاناسونیک وجود دارد، سیستم نمایشگر گویا است که به محض برقراری تماس در صورتی که نام تماس گیرنده در لیست مخاطبین گوشی ذخیره شده باشد، نام تماس گیرنده را بیان میکند. حذف تماسهای ناخواسته (call block) از دیگر امکانات پاناسونیک است که در برخی از مدل ها موجود است.
منشی تلفنی میخواهید یا نه؟
اینکه صدای خودتان و یا فرزندتان را ضبط کنید و از تماس گیرندهها بخواهید که لطفا پیغام بگذارند اگرچه کمی با کلاس است اما حالا دیگر خیلی ضروری نیست. حالا دست همه اعضای خانواده یک موبایل هست و اگر کسی در خانه پیدایتان نکند روی موبایل گیرتان میاندازد. با این حال خیلیها دوست دارند تلفنشان به این آپشن هم مجهز باشد. این مورد و مورد بالا سهم بسیاری در قیمت دستگاه انتخابیتان دارند.
شمارنده تماس
تعداد تماس های ذخیره شده در صورت عدم پاسخ گویی برای شما به نمایش گذاشته می شود. علاوه بر شماره هایی که شما پاسخ ندادهاید ، میتوانید لیستی از آخرین تماس های ورودی و خروجی را در این لیست مشاهده نمایید. ظرفیت این لیست در مدلهای مختلف متفاوت است.
دفترچه تلفن
حافظه برای ذخیره شماره تلفن هایی که بیشتر با آنها تماس می گیرید در گوشی های بیسیم مختلف متفاوت است در عین حال قابلیت پشتیبانی ذخیره نام با حروف فارسی هم آیتم مهمی در این ویژگی است.
تنظیم بر روی حالت شب
با تنظیم بر روی حالت شب می توانید صدای گوشی را در ساعات شب قطع کنید.این قابلیت در مکان هایی که کودک خردسال و یا فرد سالخورده ای حضور دارد کاملا مناسب است. گوشی به صورت هوشمند در ساعاتی از شب در حالت سکوت قرار میگیرد .
کاربرپسند بودن (استفاده آسان)
تلفن بیسیم پاناسونیک منوی بسیار ساده ای دارند واعضای خانواده شما به راحتی می توانند با آنها کار کنند. باید به این نکته توجه داشته باشید که در منزل یا محل کار ، افراد مختلفی با تحصیلات و سطح معلومات متفاوت از یک گوشی استفاده مینمایند. گوشی تلفن باید به نحوی قابل استفاده باشد که کودک، جوان و کهنسال با هر سطح معلومات بتواند از آن استفاده کند.
برد گوشی های بیسیم وامنیت فرکانس در گوشیهای بی سیم
ویژگیهای فنی: برد: برد داخلی و خارجی تلفن بیسیم باید متناسب با فضای مورد استفاده شما باشد. معمولاً برد داخلی 50 متر و خارجی 300 متر استاندارد است.
به طور کلی طی یک استاندارد جهانی فرکانس کاری برای بیسیم،wifi ، اجاق های ماکروویو، مودم وایمکس و غیره 2.4 گیگاهرتز در نظر گرفته شده است.
این فرکانس از این جهت مناسب است که برای استفاده از آن نیازی به آنتن های بزرگ نیست و همچنین به دلیل بالا بودن فرکانس، میتوان برای هر ابزاری پهنای باند وسیعی در نظر گرفت و پهنای باند مناسب، یکی از مهمترین عوامل افزایش برد است. همچنین این فرکانس دارای کیفیت و امنیت بالا نیز هست.
تداخل یکی از مشکلات دراین بی سیم ها است چرا که اکثر دوربین های بی سیم ،شبکه و ماکروویو و دستگاه های دارای بلوتوث در این رنج فرکانس قرار دارند. گوشی های dect پاناسونیک نیز اکثرا در این رنج هستند.
در این نوع گوشیها از یک فن آوری به نام FHSS استفاده شده است که جهت جلوگیری از تداخل با دیگر دستگاه ها فرکانس یکنواخت ارسالی را به چندین کانال تقسیم می کند،هنگامی که هیچ گونه مانعی بین پایه و بی سیم وجود نداشته باشد برد افزایش می یابد.
قابلیتهای اضافی: ویژگیهایی مانند مسدود کردن تماسهای مزاحم، پیغامگیر، حالت شب و بلندگوی دیجیتال میتوانند تجربه کاربری را بهبود بخشند.
رنج فرکانس 900 مگاهرتز:
این فرکانس در سال 1993 ارائه گردید و درتلفن بیسیم استفاده شده است چرا که دارای پهنای باند خوبی بوده و قدرت نفوذ از دیوار را دارا است . به همین دلیل از این فرکانس در محیط های بسته به راحتی می توان استفاده کرد ولی متاسفانه امواج رادیو،تلویزیون و دوربین های بی سیم نیز در این پهنای فرکانسی قرار دارند و این امر موجب تداخل می گردد.
و در ضمن با یک دستگاه رمز گشایی فرکانس به راحتی می توان به مکالماتی که در این پهنای فرکانس هستند گوش داد.
رنج فرکانس 6 گیگاهرتز:
بی سیم ها با فرکانس 6گیگاهرتز در سال 2003 وارد بازار شده و دارای پهنای باند بالا و کیفیت بهتر نسبت به بی سیم های 2.4 گیگاهرتز است . در ضمن تداخل در این بی سیم ها نسبت به مدل های با فرکانس 2.4 گیگاهرتز بسیار کمتر است.
باتری
در حال حاضر اکثر گوشی های بیسیم پاناسونیک از باتری نیم قلمی استفاده میکنند که در صورت خراب شدن به راحتی می توانید آنها را تعویض کنید. جنس این باتریها از هیدید فلز-نیکل است که در مقایسه با دیگر باتریهای مشابه سه برابر ظرفیت در مکالمه را به کاربر ارائه میدهد.
شبکه سازی
در برخی از مدلها این امکان وجود دارد که چندین تلفن بیسیم را با یک پایه ست کرد. در این مدلها میتوانید بین گوشیها ارتباط داخلی ایجاد کنید.
قابلیت چند خط بودن
یکی از نیازهای مهم کاربران در سالهای اخیر استفاده از چند خط در یک دستگاه تلفن است در حال حاضر استفاده از تلفنهای 2 خط بسیار مرسوم است.
وزن و ابعاد
انتخاب مدلی با وزن سبک و ابعاد مناسب میتواند راحتی بیشتری در استفاده روزمره فراهم کند.
قیمت:
قیمت تلفنهای بیسیم بسته به برند، ویژگیها و طراحی متفاوت است. بررسی قیمتها و مقایسه آنها با امکانات ارائه شده کمک میکند تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.
مدلهای پیشنهادی
پاناسونیک KX-TG3611BX: این مدل با قیمت مناسب و عملکرد قابل قبول، گزینهای عالی برای استفاده خانگی است.
گیگاست SL930A: این گوشی پیشرفته با سیستم عامل اندروید و صفحه نمایش لمسی 3.2 اینچی یکی از بهترین گزینهها برای کاربران حرفهای است.
پاناسونیک KX-TGF382: این مدل شامل دو گوشی بیسیم و یک گوشی رومیزی است که برای خانوادهها یا محیطهای کاری مناسب است.
با توجه به این نکات، میتوانید تصمیم بهتری در خرید تلفن بیسیم بگیرید که پاسخگوی نیازهای شما باشد.