مطالب بازاریابی و فروش

باید ها و نباید های بازاریابی محتوایی

باید ها و نباید های بازاریابی محتوایی
  • تولید محتوای خلاقانه و دانش بنیان که از حمایت و پشتیبانی فکری برخوردار باشد، بهترین روش برای اثبات کردن رهبری، ایجاد روابط پایدار، افزایش میزان دیده شدن و دیدن رشد درآمد می باشد. به هر حال شما این کار را چگونه انجام می دهید تا در نهایت منجر به رسیدن شما به یک نقطه بی بازگشت و کور نشود؟

    همچنان که تکنیک بازاریابی محتوایی خود را ایجاد و ساختار بندی می کنید، توجه داشته باشید که تنها نوع اطلاعات و دانشی که با دیگران به اشتراک می گذارید مهم نیست، بلکه اینکه با چه مخاطبی، چگونه و در کجا به اشتراک گذاری آنها می پردازید نیز ار اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد.

    بازاریابی محتوا

    باید ها :

    1- خود را به عنوان یک کارشناس معروف بشناسانید (در داخل محیط شبکه های اجتماعی)

    در حالیکه بیش از 60 درصد شرکت ها از رسانه های اجتماعی به عنوان بخشی از استراتژی کسب و کار خود استفاده می کنند، شناخته شدن به عنوان یک کارشناس یا بهتر از آن – تنها کارشناس یک حوزه – چیزی است که موجب تمایز شما از رقبای خودتان می شود.

    در دنیای کسب و کارهای صنعتی، فراهم آوردن دانش و درکی که رهبر بازار را با مدرک و گواه کافی نشان دهد، زیرساختی مناسب برای همکاران و مراجعان بالقوه ایجاد کرده و باعث می شود تا آنها از توانایی های شما مطلع شوند. این روش مسیر شناخته شدن شما به عنوان منبعی قابل اعتماد برای بدست آوردن اطلاعات را هموار می سازد. هر قدر دانش فراهم آمده از طریق دیگران چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی کاربردی تر باشد، پاسخی که از دیگر تاثیر گذاران صنعت و مشتریان موجود در بازار خود بدست می آورید بهتر و بیشتر می باشد. هدف ایجاد تمایز، نهادینه ساختن اعتماد، ایجاد ارتباط، تبادل اطلاعات و در نهایت سودآوری می باشد.

    2- داستانی تعریف کنید

    بطور ایده آل، محتوای تولیدی شما موجب آموزش و سرگرمی می شود. محتوای متنی، بصری، ویدئویی و اینفوگرافیک شما باید دست اول بوده و بگونه ای باشد که شما و شرکت تحت مدیریت شما را به عنوان رهبر بازار معرفی و تبلیغ کند. به منظور به انجام رساندن این مهم در ازدحام رسانه های اجتماعی، شما ابتدا باید بتوانید توجه مخاطب خود را جلب کنید. انسان های بدون توجه به حرفه و شغل، همیشه با استفاده از داستان جذب شده و هیجان زده می شوند. راهی پیدا کنید تا با استفاده از آن شرکت، تجربه، نظر، یافته ها و اخبار خود را جذاب و هیجان انگیز کنید.

    3- شخصی سازی کنید

    شرکت های مختلف، خصوصا در حوزه کسب و کارهای صنعتی، همیشه اعتبار خود را از طریق اشتراک گذاری و انتشار مطالب و دانش صرف بدست می آورند. توجه داشته باشید که تنها شخصی با میزان دانشی برابر با شما و همچنین در جایگاه شما می تواند از این اطلاعات استفاده کند و به عبارتی این اطلاعات خام برای آنها معنا و مفهوم پیدا می کند. بنابراین به اشتراک گذاری موانعی که شرکت شما از پیش روی خود برداشته، چالش ها و مسائلی که با موفقیت از آنها بیرون آمده از نقطه نظر شخصی بپردازید. چرا که ما به عنوان مخاطبین شما، انسان هستیم و روش یادگیری ما متفاوت از ربات ها می باشد.

    4- به محتوای خود تنوع ببخشید

    محتوای عالی تنها محدود به مقالات متنی نمی شود؛ اغلب اوقات پرکاربرد ترین (و به یاد ماندنی ترین) نکات و مطالب در عرصه کسب و کار از طریق تصاویر، نمودارها و محتوای ویدئو یی انتقال پیدا می کند.

    5- منتشر کنید و آنرا گسترش دهید

    شما به عنوان نماینده و مسئول رسانه های اجتماعی – باید اقدام به نگارش و انتشار مقالات مختلفی بکنید که به شما اجازه می دهند تا تخصص خود را به دیگران معرفی کنید. زمانی که از یک یا چندین زیرساخت برای انتشار محتوای خود برخوردار می باشید، آنها را در و از طریق رسانه های اجتماعی که مخاطبین شما در آنها حضور دارند، تبلیغ کرده و به دیگران معرفی کنید. تمامی شرکت ها اقدام به هدف گیری مخاطبین ثابت و یکسان، به یک دلیل و در یک مکان و موقعیت خاص نمی کنند.

    6- مخاطبین خود را بشناسید

    محتوا همیشه باید با هدف مخاطب هدف شما باشد. در زمان هدایت کردن محتوای خود، جایگاه و محل حضور مخاطبین خود را در نظر داشته و در تبلیغات خود لحاظ کنید. دقیقا تعیین کنید که مخاطبین شما در چه شبکه ها و رسانه هایی حضور داشته و در زمان حضور خود در آنها به انجام چه فعالیت هایی می پردازند. در این باره تحقیق کنید و ببینید که آنها در زمان حضور خود در هر یک از سایت ها خواهان بدست آوردن چه چیزی هستند. از طریق به اشتراک گذاری دانش خود با آنها، چیزی را که به دنبال آن هستند، برای آنها فراهم سازید.

    نباید ها:

    1- هرزنامه منتشر کنید

    این روشی که شما برای بازاریابی انتخاب کرده اید صحیح نیست. هدف ایجاد و برقراری ارتباط است، نه مورد حمله قرار دادن دیگران. با وجود اینکه تبلیغات بیش از حد در رابطه با محصولات و برند هرگز در نهایت به صندوق پستی ما راه پیدا نمی کند، بخاطر داشته باشید که این کار همچنان در محیط شبکه های اجتماعی، فعالیت ناخوانده در نظر گرفته می شود.

    2- فریاد بزنید

    این موضوع نیز جایگاه و اهمیتی مشابه با انتشار هرزنامه دارد. اگر می خواهید مجموعه ای از دنبال کنندگان حقیقی داشته باشید، خود را به عنوان یک کارشناس حقیقی معرفی کنید و ارتباطات حقیقی و ماندنی شکل دهید، ارتباطات شما باید بسیار عمیق تر از فریاد زدن مطالب بی معنی و هدف در هر لحظه در محیط توئیتر و دیگر شبکه های اجتماعی باشد.

    3- تصور کنید که لیست ایمیل ها کافی است

    تمامی ایمیل ها هرزنامه به حساب نمی آیند. در حقیقت، داشتن مجموعه ای قدرتمند از آدرس های ایمیل که بتوانید بصورت هفتگی یا ماهانه روزنامه ای را به آنها ارسال کنید (اگر خودشان مشترک شما شده باشند) روشی بسیار مناسب برای ایجاد اعتماد و ثبات می باشد. با این وجود، این کار کافی نیست. اگر آنها را با استفاده از محتوایی که متعلق به یک کمپین بازاریابی مناسب و متعادل می باشد مورد بمباران تبلیغاتی قرار دهید، همواره متحمل ریسک خارج شدن آنها از لیست اشتراک های خودتان می شوید.

    4- بطور اشتباه اقدام به ترفیع و تبلیغ کنید

    این روشی مناسب و مودبانه برای گفتن، “لطفاً دروغ نگویید!” است. اگر همواره از تخصصی دم بزنید که قدرت و توانایی پشتیبانی و ارائه آن را ندارید، بh گذشت زمان اعتبار خود را از دست می دهید. یکی از مهمترین اهداف در بازاریابی محتوایی ایجاد حس اعتماد است، بنابراین با استفاده از محتوای نامناسب این حس را خدشه دار نکنید. اجازه دهید تخصص شما، خودش شکل گرفته و خودش را معرفی کند. اگر بصورت عمومی از بزرگی و قدرت خود دم بزنید، به احتمال زیاد در اندک زمانی نیاز به صیقلی کردن تخصص خود خواهید داشت.

    5- تمرکز خود را از دست بدهید

    از دست دادن تمرکز در دنیای شلوغ و پر از هرج و مرج رسانه های اجتماعی بسیار آسان می باشد. بنابراین همیشه سعی کنید بر روی موضوعات انتخابی و معروف و شناخته شده حوزه کاری خود باقی مانده و فعالیت خود را حفظ کنید. همواره رفتار و اعمال رهبران فکری حوزه خود را دنبال کرده و از آنها خبر داشته باشید و از این مهمتر همواره به ندای نیازهای در حال شکل گیری مخاطبین هدف خود گوش فرا دهید.

    نویسنده: اِرین نِلسون – 27 مرداد 1391

    فرشید رمضانی: مشاور سئو | تبلیغات در شبکه های اجتماعی

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هشت + ده =